En frisk og veldig god Jordbærmoussekake. Her kan man bruke melløs sjokoladebunn også.
Ingredienser
Mandelbunn
5stkeggehviter
250grmalte mandler
250grmelis
Jordbærkrem
345grjordbærsaft/pure
345gryoughurt naturell
120grsukker
6platergelantin
690grfløte
Panna cotta
215grskogsbærsaft/pure
215gryoughurt naturell
75grsukker
3,5platergelantin
Gele
1,5dljordbærsaft
1,5dlvann
75grsukker
30grglucose
4,5platergelantin
1tsmaizena
eller brukt gelepulver
Fremgangsmåte
Mandelbunn
Pisk halvparten av melisen med eggehviten til det blir helt stivt.
Vend forsiktig inn resten av melisen og mandlene. Ha røren i en godt smurt rund form, 24 cm i diameter.
Bløt gelatinen i kaldt vann i 10 minutter.
Varm opp jordbærsaft med ¾ dl vann, glukose og sukkeret. Bland maisenna med¾ dl vann og rør det i saften når den koker. La dette koke i 3 minutter. Avkjøl litt og ha i gelatinen. Avkjøl.
Jordbærkrem
Bløt gelatinen i kaldt vann i 10 minutter.
Kok opp halvparten av jordbærsaft/-pure og sukkeret.
Tilsett gelatinen og resten av jordbærsaft/ -pure. Bland forsiktig i yoghurt. Avkjøl litt.
Pisk fløten ikke for stiv og løft denne inn.
Panna cotta
Bløt gelatinen i kaldt vann i 10 minutter.
Stryk geleen forsiktig på kaken når den er avkjølt, men ikke stivnet.
Kok opp halvparten av skogs-bærsaft/-pure og sukkeret. Tilsett gelatinen og resten av saft/pure. Bland forsiktig i naturell yoghurt. Hell dette i en rund form, ca. 20-22 cm og frys dette.
Gele
Bløt gelatinen i kaldt vann i 10 minutter.
Varm opp jordbærsaft med ¾ dl vann, glukose og sukkeret. Bland maisenna med ¾ dl vann og rør det i saften når den koker. La dette koke i 3 minutter. Avkjøl litt og ha i gelatinen. Avkjøl.
Sett sammen
Legg mandelbunnen på et fat og sett en smurt kakering rundt.
Hell over halvparten av jordbærkremen og legg på den frosne panna cottaen.
Fyll over med resten av kremen. Sett kaldt til det stivner.
Stryk geleen over den kalde kaken, geleen må være avkjølt, men ikke stiv.
Bruk gjerne gelepulver
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!