Gå tilbake
+ servings
Skriv ut Del på Facebook
4 pers

Ingredienser
 

  • 800 g elgkjøtt i biter
  • 350 g renset skogsopp
  • 4 store sjalottløk
  • 3 dl rødvin
  • 3 dl viltkraft
  • 2 dl fløte
  • 2 ss rømme
  • 2 ss ripsgele
  • 1 ts knust einebær
  • 1 kvast frisk timian
  • salt og kvernet pepper
  • smør til steking

Fremgangsmåte
 

  • Kutt kjøttet i grove biter og krydre med salt og pepper. Del soppen og skjær løken i skiver. La det hele putre/trekke i en times tid, eller til kjøttet er mørt. Rør til slutt inn gele og rømme og smak til med salt og pepper.
  • Brun kjøttet godt i en stekepanne med smør, brun i flere omganger og legg kjøttet over i en gryte etter hvert som det er ferdig brunet. Fortsett å steke løk og sopp i samme panne, tilsett mer smør etter behov.
  • Ha alt over i gryten og kok ut pannen med rødvin. La det koke til vinen er godt innkokt og hell den innkokte vinen over i gryten. Tilsett fløte, kraft, einebær og timian.

Tips og triks!

Denne gryten er det Lise Finchenhagen som står for.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!