Gå tilbake
+ servings
Skriv ut Del på Facebook
Det er så godt lage noe fra bunnen av. Denne pateèn skal steke i vannbad og kan lages 2 dager før den skal spises. Egner seg supert som forrett eller som en egen rett på koldtbordet og skal serveres kald. Cumberland sause er veldig godt ved siden av.
6 pers

Ingredienser
 

  • ½ ss smør
  • 2 stk sjalottløk skrelt og og skåret i skiver
  • 50 gr loff uten skorper
  • 1 stk eggehvite lett pisket
  • 2 ss fløte
  • 150 gr rent svinekjøtt eller kvernet svinekjøtt
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper
  • 150 gr fløte pisket
  • 650 gr små kantareller
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ts smør
  • 2 dl kraftig hvitvin
  • 2 ss persille hakket
  • litt timian

Fremgangsmåte
 

  • Skjær loffen i skiver, legg den i en bolle og hell over eggehviten og de 2 ss fløte
  • Bland svinekjøttet med loffen og kjør det foodprossessor. Ha deigen i en bolle og avkjøl. Rør deretter i den piskede fløten og avkjøl igjen. Stek kantarellene i oljen, Ha dem i en sikt og la de renne godt av.
  • Stek finhakket sjalottløk. Ha i hvitvin og timian. Reduser til det nesten blir tyktflytende. Avkjøl.
  • Bland så kantareller, sjalottløk og den finhakkede persillen i farsen. tilsett salt og pepper.
  • Smør en form som tar ca 1 l. Ha i farsen, dekk med folie. Stekes i ovn på 170 gr. i ca 35-45 min. Serveres avkjølt med eks. ripsgele, myntegele eller cumberlandsaus. En chutney hadde også vært godt til de milde smakene.

Tips og triks!

Denne retten er velegnet som forrett og smaker deilig av kantareller!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!