Gå tilbake
Skriv ut Del på Facebook

Ingredienser
 

  • 5 dl helmelk
  • 1 stk vaniljestang
  • 6 stk eggeplommer
  • 75 gr sukker
  • 40 gr maizena
  • 30 gr smør

Fremgangsmåte
 

  • Hell melken i en tykkbunnet kasserolle. Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha frøene og stangen over i melken og gi det et oppkok. Trekk kasserollen til side og la melken trekke smak i 10-15 minutter. Ta ut vaniljestangen. Visp eggeplommer, sukker og maisenna luftig og klumpfri i en bolle. Hell melken over eggeblandingen mens du visper. Visp til blandingen er helt glatt. Hell alt tilbake i kasserollen. Kok opp under konstant visping til kremen blir tykk og fin (den må koke til det bobler skikkelig). Ta kremen fra varmen, la den få avkjøle seg et par minutter før du visper inn smøret. Visp til kremen er helt glatt. Gni den varme kremen gjennom en sil og over i en vid bolle eller form. Legg plastfolie helt ned på kremen for å unngå snerk. Oppbevar vaniljekremen i kjøleskapet frem til bruk.

Tips og triks!

Dette er Lise Fincenhagen sin oppskrift, men jeg har redusert sukkermengden, da jeg ikke liker at den er så søt.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!