Dette grønnsakstilbehøret fikk vi nylig servert i Hellas. Det ble en slager!! Jeg fikk oppskriften av den meget hyggelige og hjelpsomme hovmesteren på Lois Zante Beach hotel på Zakynthos!
4
Ingredienser
1stkauberginer
1bokshakkede tomatergjerne med smak, eller bruk et Barillo med smak
1stkløk
krydderhvitløk, oregano, basilikum
salt
Fremgangsmåte
Skjær opp auberginen i ca 2 cm tykke skiver. Salt auberginen og la den ligge i ca 1 t. Skyll og tørk dem,
Legg de en smurt ildfast form. Ha på litt pepper.
Hell tomatene i en kjele og småkok. Bruker du en boks uten tilsatt smak, er det veldig godt med finhakket hvitløk, basilikum og oregano i.
Skjær løken i skiver og stek til den er myk og gyllen, ha den i tomatsausen.
Legg tomat blandingen oppå auberginskivene og stek i stekeovn på 180 gr. ca 15 / 20 min.
Auberginskivene skal bli myke. Snadder til biff, karbonader, lammekoteletter etc.
Nyt !!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!