Gå tilbake
+ servings
Skriv ut Del på Facebook
10

Ingredienser
 

Sukkerbrød

  • 125 g sukker
  • 4 stk egg
  • 125 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Krem til fyll

  • 250 g melk
  • 75 g sukker
  • 30 g maizena
  • 2 stk eggeplommer
  • 125 g smør
  • 2 kurver Jordbær
  • evt marsipan lokk

Lake til dynking

  • 100 g vann
  • 50 g sukker
  • 15 g kirch, eller annen alkohol

Fremgangsmåte
 

Kakebunn

  • Visp egg og sukker til eggedosis. Vend mel og bakepulver forsiktig inn. Hell deigen i formen (rundformen skal være 23 cm), ca. 3 cm opp på kantene. Stek på 180’c i ca. 30 min, til den er gyllenbrun.

Krem

  • Pisk eggeplommer og sukker i en bolle. Tilsett maisenna og bland. Ha i kokende melk og rør godt. Hell blandingen over i en kasserolle og kok opp. La det koke i 2 min mens du rører godt med en visp. Tilsett halvparten av smøret. Avkjøl. Etter avkjøling heller du blandingen over i en bolle og legger i resten av smøret. Visp det hele sammen i en kjøkkenmaskin til kremen får en luftig konsistens

Montering

  • Del nok jordbær i to til å ha rundt kanten på formen ( se bildet ). Skjær kakebunnen i to og legg den ene delen i formen. Dynk kakebunnen med lake ved hjelp av en pensel. Smør krem (halvparten) utover kakebunnen og ned mellom jordbær og kakebunnen. Del jordbærene i mindre biter og legg dem på kakebunnen. Ha på så mye jordbær at de + bunn når nesten til toppen av formen.
    Legg på litt krem og den andre kakebunnen og pensle med lake. Smør resten av kremen utover kakebunnen for å lage en glatt overflate. Sett kaken i kjøleskapet i minst 3 timer.
    Legg gjerne marsipan på toppen.
  • Pynt med forskjellige bær.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!