Gå tilbake
Skriv ut Del på Facebook

Ingredienser
 

Kokte pærer

  • 3 dl vann
  • 4 stk gode pærer
  • 150 gr sukker
  • ½ stk vaniljestang frøene
  • 15 stk hele kardemommefrø
  • ½ stk sitron
  • litt calvados

Vaniljekrem

  • 7,5 dl helmelk
  • 1 stk vaniljestang frøene
  • 1 dl sukker
  • 4-5 ss maizena
  • 6 stk eggeplommer
  • 125 gr smør

Fremgangsmåte
 

Pærene

  • Kok vannet med sukker og krydder, tilsett saft av sitronen og smak til med litt Calvados.
  • Legg skrelte halve pærer i laken og kok til de er knapt møre. La de bli kalde i laken.

Vaniljekrem

  • Varm melken til kokepunktet med vaniljestangen
  • Rør sammen eggeplommer, sukker og maizena.
  • Hell den varme melken i en tynn stråle over eggeblandingen. Sil og ha det tilbake i kjelen.
  • Tykne under konstant røring til blandingen vise ca 82gr C. Settes til kjøling.

Monter paien

  • Paideigen kjevles ut og has i en paiform. La deigen henge over kanten.
  • Ha avkjølt vaniljekrem oppå deigen og legg en halv pære oppå den. Dryss over med hakkede pistasjnøtter. Kjevle ut lokk og dekk formen med den, trykk godt ned slik at bunn og lokk fester seg sammen.
  • Stek på 190 gr. ca 15-18 min.

Tips og triks!

Oppskrift på paideig her.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!