Grove brød, bakt i form. Deigen skal være løs og den skal ikke eltes etter at den er blandet sammen
3brød
Ingredienser
15dlhvetemel
4,5dlhavregryn
4,5dlgrov sammalt rug
4,5dl grov sammalt hvete
7,5dlvann
7,5dlmelkMelk og vann må være temperert
1sssirup
2tssalt
1pkgjær
ca 2dlforskjellige frø eller kjerner
Fremgangsmåte
Tilsett gjerne diverse frø og kjerner. Jeg har brukt både gresskarkjerner, solsikkefrø, sesamfrø, bokhvete etc
Du kan velge det du liker best. Det setter en god smak!
Bland sammen alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og elt ca 5 min og hell deigen rett i smurte former. Jeg pleier å veie slik at formene blir like tunge.
Sett brødene i ovnen på 50 gr for heving i ca 30 min, øk temperaturen til 200 gr og stek i ca 50 min.
Jeg bruker avlange brødformer og brødene pleier å heve seg til kanten av formen.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!