Gå tilbake
+ servings
Skriv ut Del på Facebook
Grove brød, bakt i form. Deigen skal være løs og den skal ikke eltes etter at den er blandet sammen
3 brød

Ingredienser
 

  • 15 dl hvetemel
  • 4,5 dl havregryn
  • 4,5 dl grov sammalt rug
  • 4,5 dl grov sammalt hvete
  • 7,5 dl vann
  • 7,5 dl melk Melk og vann må være temperert
  • 1 ss sirup
  • 2 ts salt
  • 1 pk gjær
  • ca 2 dl forskjellige frø eller kjerner

Fremgangsmåte
 

  • Tilsett gjerne diverse frø og kjerner. Jeg har brukt både gresskarkjerner, solsikkefrø, sesamfrø, bokhvete etc Du kan velge det du liker best. Det setter en god smak!
  • Bland sammen alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og elt ca 5 min og hell deigen rett i smurte former. Jeg pleier å veie slik at formene blir like tunge.
  • Sett brødene i ovnen på 50 gr for heving i ca 30 min, øk temperaturen til 200 gr og stek i ca 50 min. Jeg bruker avlange brødformer og brødene pleier å heve seg til kanten av formen.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!