Gå tilbake
+ servings
Skriv ut Del på Facebook
Smårett
Svensk
Lett
12 biter

Utstyr

  • Kakeform ca 24 cm i diam.

Ingredienser
 

Bunn

  • 100 gr lyst brød uten skorper
  • 50 gr smør

Fyll

  • 5 stk egg
  • 300 gr skrelte reker ferske er best
  • ½ dl hakket gressløk
  • ½ dl hakket dill
  • 2-3 ss raspet pepperrot
  • 1 ss sennep
  • 1 dl Kesam
  • 1 dl lett creme fraiche
  • ½ ts salt
  • litt kajennepepper
  • 200 gr lodderogn

Fremgangsmåte
 

Bunn

  • Finhakk brødet i en kjøkkenmaskin eller finhakk for hånd. Smelt smøret og bland med brødsmulene. Press blandingen i bunnen av en form med en avtakbar kant, ca 24 cm i diameter. Sett i kjøleskapet.
  • Kok, skrell og mos eggene.
    Skrell og hakk rekene.
    Bland egg, reker, gressløk, dill, pepperrot, sennep, kesam og lett crème fraiche.
    Krydre med salt og cayennepepper. Legg fyllet i paiformen og glatt til overflaten. Dekk til med plastfolie.
  • La det stå i kjøleskapet i minst 2 timer.
    Legg på lodderogn.
    Fjern kanten av formen og legg kaken på et fat. Skjær i smale kakestykker.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!