Gå tilbake
Skriv ut Del på Facebook
30 min +tiden i ovnen
+
Ca 30-40 min
200 gr nederst i ovnen
Lett

Utstyr

  • Paiform eller vanlig kakeform ca 25 cm

Ingredienser
 

Tertebunnen

  • 250 g smør
  • 250 g hvetemel
  • ca. 1 dl kaldt vann
  • 1 ts eddik

Paifyll

  • 200 gram baconterninger
  • 1 st brokkoli forvelles kjapt
  • 4 stk egg
  • 2 dl fløtemelk
  • 2 dl crème fraîche
  • 0.5 ts pepper
  • 0.5 ts malt muskatnøtt
  • ca. 2 dl gratineringsost

Fremgangsmåte
 

Tertebunn

  • Smøret smuldres i melet. Tilsett vann og eddik og kjør deigen raskt sammen i en foodprossesor.
    Pakk deigen inn og la den hvile i kjøleskapet ca 1 t. før den kjevles ut.
    250 g smør, 250 g hvetemel, ca. 1 dl kaldt vann, 1 ts eddik
  • Kle ut bunnen og kle en form på ca 25 cm. Prikk bunnen med en gaffel og stek den på 200° i ca 10 min. Ha i fyllet og stek den som angitt på 180°

Paifyll

  • Stek baconterningene i en stekepanne på middels sterk varme i cirka 5 minutter. Legg baconet over på kjøkkenpapir for å fjerne overflødig fett.
    Forvell brokkolien kjapt i kokene vann tilsatt salt.
    200 gram baconterninger, 1 st brokkoli
  • Pisk egg, melk og crème fraîche godt sammen. Smak til med pepper og malt muskatnøtt.
    4 stk egg, 2 dl fløtemelk, 2 dl crème fraîche, 0.5 ts pepper, 0.5 ts malt muskatnøtt
  • Fordel baconterningene og brokkolibiter utover paibunnen, og hell over eggeblandingen.
    Dryss over osten, eller bland den i egg/fløtemelkblandingen.
  • Stek paien midt i ovnen i 30 til 40 minutter. Sjekk om den er passe brun og ikke disser når du skyver på formen.
    La paien avkjøle på benken i cirka 10 minutter før den serveres.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!