Gå tilbake
Skriv ut Del på Facebook
Stek ribbe på en "ny" måte ==> langtidssteking fører til en fabelaktig mør ribbe!
På forhånd må ribben gnies inn med salt og pepper og ligge i kjøleskap i ca 2 døgn.
Hopper du over dette punket blir den ikke så god!
Det er den samme fremgangsmåten enten du har en stor eller liten ribbe.
Hovedrett
Norsk
4-5 t
125 gr
+
180gr
Lett

Ingredienser
 

  • 1 stk ribbe
  • salt og pepper

Fremgangsmåte
 

  • Skyll ribben og tørk den godt. Gni ribben inn med salt og pepper, legg den med svoren ned i en panne eller pose og legg den kjølig i 2 døgn.
  • Ta den ut på formiddagen og la den tempereres på benken.
  • Sett ovnen på 180 °C.
    Legg ribben med svoren opp, gjerne med en tallerken eller aluminiumsfolie under slik at den er høyest på midten. Da renner fettet godt av under stekingen og du får sprø svor.
    Hell kokende vann over svoren på ribben i langpannen, da spriker svoren. Ha i nok vann slik at det står 1-2 cm opp på ribben.
    Snitt svoren dypere om den trenger det. Dekk langpannen godt med folie, det skal være helt tett, og damp ribben i ovnen i ca. 1 time.
  • Ta ut ribben og senk temperaturen til 120 °C.
    Fjern folien, sett ev. et steketermometer i den tykkeste delen og stek midt i ovnen i ca. 4 timer eller til en kjernetemperatur på 80 °C.
    Fyll på litt vann underveis om alt fordamper.
    Bruk evt. grillen eller øk temp. på slutten for å få sprø svor. NB følg godt med, svoren vil poppe og dekk evt. godt stekte områder med folie.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!