Jeg har aldri brukt medisterfarse til medisterkaker, men Gladkokken fikk meg til å prøve. Medisterdeigen måtte bestilles, da det plutselig er knapphet på det. Og da var jeg i gang!Gladkokken brukte både kanel og kardemomme, men det synes ikke jeg at hører hjemme her.
12-15 min.
180 gr
8
Ingredienser
1kgmedisterdeig
600grkjøttdeig
½sssalt
½tsingefær
pepper
littnellikom du liker det
ca 2-3dlmelk
Fremgangsmåte
Rør kjøttdeigen først med saltet, så den blir litt seigere i konsistensen.Tilsett resten av krydderne. Bland, gjerne i kjøkkenmaskin.Tilsett medisterdeigen og rør godt. Tilsett kald melk til konsistensen blir løsere.Stek en liten prøvekake for å smake om krydderiene er rett mengde!
Stek så resten av kakene, jeg bruker en isskje med "utkaster". Da blir alle kakene like store og runde og fine! Man spiser jo med øynene også!
Enten kan du fryse de slik og steke de ferdig i stekovn når de skal brukes eller steke de ferdig i stekovnen med en gang.
Bon appetit, som vi sier i Norge!!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!