Gå tilbake
+ servings
Skriv ut Del på Facebook
Jeg har aldri brukt medisterfarse til medisterkaker, men Gladkokken fikk meg til å prøve. Medisterdeigen måtte bestilles, da det plutselig er knapphet på det. Og da var jeg i gang!
Gladkokken brukte både kanel og kardemomme, men det synes ikke jeg at hører hjemme her.
12-15 min.
180 gr
8

Ingredienser
 

  • 1 kg medisterdeig
  • 600 gr kjøttdeig
  • ½ ss salt
  • ½ ts ingefær
  • pepper
  • litt nellik om du liker det
  • ca 2-3 dl melk

Fremgangsmåte
 

  • Rør kjøttdeigen først med saltet, så den blir litt seigere i konsistensen.
    Tilsett resten av krydderne. Bland, gjerne i kjøkkenmaskin.
    Tilsett medisterdeigen og rør godt.
    Tilsett kald melk til konsistensen blir løsere.
    Stek en liten prøvekake for å smake om krydderiene er rett mengde!
  • Stek så resten av kakene, jeg bruker en isskje med "utkaster". Da blir alle kakene like store og runde og fine!
    Man spiser jo med øynene også!
  • Enten kan du fryse de slik og steke de ferdig i stekovn når de skal brukes eller steke de ferdig i stekovnen med en gang.
  • Bon appetit, som vi sier i Norge!!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!