Gå tilbake
+ servings
Skriv ut Del på Facebook
Minst 4 timer til å stivne, helst over natten i kjøleskap
Lett
+
8

Ingredienser
 

  • ½ l fløte
  • 5 stk eggeplommer
  • 2-3 ss sukker/melis
  • 8 plater gelantin
  • ½-¾ dl rom, evt portvin, eplemost

Pynt og mellomlag

  • 1 plate revet sjokolade
  • bringebærsyltetøy evt jordbær

Fremgangsmåte
 

  • Pisk fløten mykt stiv.
    Pisk egg og sukker til tykk eggedosis.
    Legg gelantinplater i kaldt vann i ca 5 min. Klem ut vannet og smelt gelantinen i litt varm væske.
  • Bland fløte, eggedosis og smakstilsetning. og bland inn den oppløste gelantin i en tynn stråle.
    Hvis du skal bruke eplemost, så fin en ren, ferskpresset eplemost og kok den litt ned. Ikke bruk de som er tilsatt sukker.
  • Hell massen i en vætet form når den så vidt begynner å stivne. Fromasjen må kunne holde på bærene og sjokoladen, så den ikke synker ned i fromasjen.
    Ha den lagvis med revet sjokolade og syltetøy.
  • Ha revet sjokolade på toppen og pynt med noen friske bær

Tips og triks!

Fromasjen kan med fordel lages i porsjonsformer, som pene glass eller lignende.
Jeg vil tro at også appelsin vil være friskt og godt til sjokoladen i denne puddingen. 
Denne oppskriften er fra Gyldendals Nye store kokebok, som jeg fikk av Fred i "morgengave". 
Han var engstelig for kostholdet :)
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!