ca 50grflesk pr person.eller bacon om du vil ha det.
Poteter
Fremgangsmåte
Lutefisk
Salt lutefisken og la den ligge med saltet ca 40 min. Skyll av saltet og tørk fisken.
Bak/stek i varm stekeovn 200 ºC på nederste rille i 30-40 min.
Sennepsaus
Smelt smør, rør inn hvetemel og spe med varm melk under omrøring. Kok opp og la sausen trekke 6-8 min. Smak til med sennep, salt og pepper.
Ertepure
Kok opp ertene i lettsaltet vann til de er møre, ca 5 min. ( Jeg bruker frosne selskapserter)Ha de over i en foodprosessor og kjør de til pure med smør. Smak til med salt og pepper.
Lettsaltet flesk
Stek flesket sprøtt og ha i godt med smør. Etter tips fra Hellstrøm testet jeg dette og det ble så mye bedre enn med bacon. Baconsmaken kan overdøve den gode smaken fra lutefisken.
Poteter
Bak gjerne små poteter i ovn, men jeg synes de nye Nansen potetene er fabelaktig til dette.
Tips og triks!
Lutefisken avgir så mye væske under trekkingen at det ikke er nødvendig å koke den i vann. Koking i langpanne i stekeovn gir et meget godt resultat.Man kan selvfølgelig lage vanlig ertestuing, men ertepureen blir så irrgrønn og fin med frosne erter. Vanlig ertestuing har Matprat en god oppskrift på: https://www.matprat.no/oppskrifter/tradisjon/ertestuing/
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!