Gå tilbake
+ servings
Skriv ut Del på Facebook
Lett
8

Ingredienser
 

  • 400 gr fersk laks sushi laks
  • 200 gr røkelaks
  • ½ stk sitron eller lime
  • 1 bunt gressløk
  • 1 bunt dill
  • 1 boks creme fraiche (3 dl)
  • ½ boks lettrømme ( 1,5 dl)
  • 1 klunk olivenolje
  • 1 glass løyrom eller annen rogn med små egg
  • 1 knert akevitt, calvados eller konjakk kan sløyfes
  • pepper

Fremgangsmåte
 

  • Skjær opp rå og røkelaks i små terninger.
    Bland sammen laksen og ha litt olivenolje over. Bare litt, så laksen ikke kleber seg sammen.
    Skvis over sitron eller lime for friskhet.
  • Finhakk dill og gressløk. Rør det inn i lakseblandingen.
  • Rør sammen creme fraiche og rømme. Spe med litt olivenolje. Ha oppi en knert av valgte brennevin.
    Bland inn løyromen og mer dill og gressløk.
  • Bland dressingen med laksen og dander den pent i et glass eller lign. Pynt med litt grønt på toppen
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!