Gå tilbake
+ servings
Skriv ut Del på Facebook
Hovedrett
Norsk
12-15 min.
200 C
Lett
6

Ingredienser
 

  • 6 x 150 laksefilet uten skinn
  • salt og nykvernet sort pepper
  • 150 g kremost
  • lite fedd hvitløk knust
  • ½ stk sitron bare revet skall
  • 25 g ferske brødsmuler av lyst brød
  • 25 g fersk grovrevet parmesan
  • 2 ss hakket fersk persille pluss ekstra til pynt
  • paprikapulver

Fremgangsmåte
 

  • Forvarm ovnen til 200C
  • Krydre begge sider av laksefiletene med salt og pepper og legg de på et smurt bakeplate eller stekeform.
  • Mos kremost med hvitløk, salt og pepper og sitronskall. Del i seks og fordel på toppen av hver laksefilet. Bland brødsmuler, parmesan og persille i en liten bolle og smak til. Dryss på toppen av kremostblandingen og strø litt paprika på toppen
  • Stek i ovnen i ca 15 minutter. For å se når laksen er ferdig, vil den ha endret seg fra gjennomsiktig til en ugjennomsiktig rosa.
  • Server straks, pyntet med hakket persille.
    Server med en frisk salat, poteter og sandefjordsmør.
    Oppskrift på Sandefjordsmør er her.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!