Gå tilbake
+ servings
Skriv ut Del på Facebook
ca 40 min.
150 C
+
6

Ingredienser
 

  • 1,5 dl melk
  • 5 dl kremfløte
  • 1 vaniljestang
  • 7 eggeplommer
  • 1,25 dl granulert sukker
  • 2 dl rabarbra hakket (som ble igjen i sukker over natten)
  • brunt sukker til sprøtt lokk

Fremgangsmåte
 

  • Sett ovnen på 150 grader.
  • Skjær et snitt i vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha melk, fløte, vaniljestangen og frøene i en kjele.
  • Kok opp raskt og fjern deretter fra varmen. Smaken blir fyldigere og brulée blir mer kremete ved hurtig oppvarming.
  • Skill eggeplommen fra det hviten.
  • Lag gjerne hviten til f.eks en marengs eller frys dem.
  • Pisk sammen eggeplommer og sukker i en bolle. Pisk inn i kasserollen med fløteblandingen.
  • La rabarbra renne av seg væsken som dannes om natten. Bruk gjerne en sil.
  • Legg en klatt med rabarbra i en ildfast form. Hell fløteblandingen i formene.
  • Sett formene i et vannbad i en ildfast form. Sett i ovnen i 20-40 minutter til blandingen begynner å stivne i midten. Tiden avhenger av størrelsen på formen, en vid, flat form trenger kortere steketid.
    Rist litt på formene for å se at de har stivnet, Det skal være 82 -84 c om du måler med et termometer. i midten av formen.
  • Ta ut formene og avkjøl dem.
  • Før servering, så strør du brunt sukker på toppen og brenner det med med en brenner til det smelter og blir sprøtt.
    Vær forsiktig, det blir fort brent!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!