Gå tilbake
+ servings
Skriv ut Del på Facebook
Dessert
+
6

Ingredienser
 

Pannacotta

  • 150 g kremfløte
  • 150 g melk
  • 250 g jordbær delt i små biter
  • 150 g strøsukker
  • 8 gelatinblader
  • ½ vaniljestang delt på langs
  • 200 g rabarbra ca 2 middels stilker
  • For kompotten

Kompott

  • 200 g rabarbra ca 2 middels stilker
  • 100 g sukker
  • ½ vaniljestang delt på langs
  • ½ sitron juice
  • 2 ss vann
  • For dekorasjonen
  • 100 g mørk sjokolade hakket
  • 1 pose sjokoladeegg

Fremgangsmåte
 

Pannacotta

  • Skrap ½ vaniljestang med en liten kniv og legg frøene i en blender med jordbær og strøsukker, bland det godt, og sikt blandingen gjennom en sil.
  • Legg bladgelatinen i bløt i en skål med kaldt vann i ca 10 minutter.
  • Hell i mellomtiden kremfløte og melk i en tykkbunnet kjele og varm forsiktig opp over middels varme. Ikke la det koke.
  • Klem gelatinen og tilsett den varme krem- og melkeblandingen. Rør til den er helt oppløst.
  • Tilsett jordbærblandingen i kjelen med krem ​​og melk og rør godt til det er blandet.
  • Del blandingen mellom 6 små silikonformer, om du har eller andre former. Youghurtbegre er fine å bruke.
  • Sett dem kjøleskapet for å stivne i minst 4 timer.

Kompott

  • Hakk rabarbraen i 2 cm biter.
  • Ha i en kjele med caster sukker, sitronsaft, vannet og frøene fra vaniljestangen.
  • Kok deretter kok i 3-5 minutter på svak varme til rabarbraen er myk. Sett til side for å kjøle seg ned.
  • Smelt sjokoladen i mikrobølgeovnen, overfør den i en liten sprøytepose og sprøyt den på et ark med bakepapir, og lag små sjokoladenett. Sett i kjøleskapet.
  • Fjern panna cotta fra formene etter hviletiden og legg på serveringsplater med en skje med rabarbra-kompott.
  • Ta sjokoladenettene ut av kjøleskapet, løft dem forsiktig med en palettkniv og dekorer hver pannacotta sammen med noen sjokolademikroegg.

Tips og triks!

Bilde er fra Sainsbury`s
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!