Gå tilbake
+ servings
Skriv ut Del på Facebook
Vi har bodd i Belgia i 3 år og lærte retten Scampi a l`ail å kjenne, det er scampi i hvitløksmør. Og det smaker godt, både som forrett og en liten aftensrett,
Forrett
2

Ingredienser
 

  • 12 -16 stk scampis, avhenger av hvor sultne dere er! du kan selvfølgelig bruke ferske!
  • oliven olje
  • smør
  • 3 - 4 stk hakkede hvitløksfedd
  • hakket persille
  • salt og pepper

Fremgangsmåte
 

  • Tin frosne scampi. Legger du dem i kaldt vann, " slår de is" og tining går raskere.
    Skrell dem og fjern tarmen (brun ledning) om nødvendig.
  • Varm olivenolje og litt smør i en panne og stek scampiene i 2 til 3 minutter på middels varme, og snu dem halvveis gjennom tilberedningen.
  • Tilsett hakket hvitløk og stek i ytterligere 2 minutter under omrøring.
  • Ta de ut og legg dem på egnet tallerken.
  • Tilsett litt smør i pannen hvis du vil ha mer saus og varme opp i 1 minutt.
  • Hell sausen over rekene, dryss over hakket persille og pepper.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!