Skjær løk og selleri i små biter, hakk persille og hakk hvitløk
Vask blåskjellene i kaldt vann og skrap eventuelle skjell som fremdeles henger på skallene. Fjern skjegg som henger ut.
Ha blåskjellene i kaldt vann og fjern alle ødelagte og de som ikke lukker seg.
Du kan gjerne bruke 2 gryter, blåskjell tar mye plass.
Surr grønnsakene i smør og hell på væske. Kok opp og ha i blåskjellene. Rist på kjelen av og til. Blåskjellene åpner seg i løpet av 5 - 10 min. Ta blåskjellene ut av kjelen og kok kraften litt lenger. Den kan gjerne redusere noe. Ha i fløten og kok opp. Ha blåskjellene over i egnede boller, strø over hakket kruspersille og hell over kraft. Jeg er så heldig å ha porsjons blåskjellkjeler fra Belgia!! I Belgia serveres dette med med pommes frites og majones.Vi liker brød eller fritter og ketchup! Nyt måltidet !!