Gå tilbake
+ servings
Skriv ut Del på Facebook
4

Ingredienser
 

  • 3 - 4 kg ferske, friske blåskjell avhengig av appetitt
  • 4 dl hvitvin eller vann
  • 3 stk sjalott løk
  • ca. 6 fedd hvitløk hva du liker av hvitløksmak
  • 2 stilker stangselleri
  • 3 dl kremfløte
  • persille
  • ca 80 gr smør
  • salt, pepper

Fremgangsmåte
 

  • Skjær løk og selleri i små biter, hakk persille og hakk hvitløk
  • Vask blåskjellene i kaldt vann og skrap eventuelle skjell som fremdeles henger på skallene. Fjern skjegg som henger ut.
  • Ha blåskjellene i kaldt vann og fjern alle ødelagte og de som ikke lukker seg.
  • Du kan gjerne bruke 2 gryter, blåskjell tar mye plass.
  • Surr grønnsakene i smør og hell på væske. Kok opp og ha i blåskjellene.
    Rist på kjelen av og til. Blåskjellene åpner seg i løpet av 5 - 10 min.
  • Ta blåskjellene ut av kjelen og kok kraften litt lenger. Den kan gjerne redusere noe.
    Ha i fløten og kok opp.
  • Ha blåskjellene over i egnede boller, strø over hakket kruspersille og hell over kraft.
    Jeg er så heldig å ha porsjons blåskjellkjeler fra Belgia!!
  • I Belgia serveres dette med med pommes frites og majones.
    Vi liker brød eller fritter og ketchup!
  • Nyt måltidet !!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!