Visp mel, malte mandler, bakepulver og salt i en stor mikseskål.
I en separat bolle, bruk en elektrisk mikser til å piske sukker og smør sammen til det er lett og lyst. Tilsett egg, ett om gangen, og pisk etter hver tilsetning. Pisk i vaniljen. Tilsett tørre ingredienser vekselvis med rømme i 2 tilsetninger hver, og pisk godt etter hvert tilsett.
Fordel kakedeigen over ananas og karamell slik at den blir glatt på toppen.
Stek kaken ved 160C til en tannpirker eller trespyd som er satt inn i midten, kommer for det meste ren ut, omtrent 1 time.
Vend ut kaken:
Avkjøl kaken i formen på et rist i 5 minutter. Vend kaken ut på et tallerken, etter at kaken er avkjølt i 5 minutter, og mens kaken fortsatt er varm.
Hvis noe av toppingen fester seg til bunnen av formen (det gjør det ofte), er det bare å øse det ut med en smørkniv og lappe kaken. Ta også bakepapiret forsiktig av.
Hvis du vil legge til kandiserte kirsebær- eller maraschino-kirsebær til pynt, er det bare å sette en i midten av hver ananas.
Serveres varm eller ved romtemperatur.