Gå tilbake
Skrive ut
Oppskrifts bilde
Mindre
Normal
Større
Skriv ut
Del på Facebook
Klikk her og skriv notater, kun for deg selv her.
Kaker
ca 40 min nederst i ovnen
175 c
+
+
Ingredienser
Kakebunn
▢
4
stk
egg
▢
2
dl
sukker
▢
1
plate
sjokolade 100 gr.
▢
100
gr
smør
▢
2
dl
hvetemel
▢
2
ss
kakao
▢
2
ts
bakepulver
Krem
▢
300
gr
smør
▢
300
gr
melis
▢
2
stk
egg
▢
½
plate
sjokolade
▢
3-4
ss
kaffe
▢
evt noe kakao
Fremgangsmåte
Kakebunn
Pisk eggedosis av sukker og egg. Bruk værelsestemp. egg.
Smelt sjokolade og smør i vannbad, avkjøl det og bland det inn i eggedosisen.
Sikt det tørre i og bland forsiktig.
Bruk en 24 cm form og stek som beskrevet.
Krem
Pisk smør og melis lyst og luftig.
Rør inn ett og ett egg.
Smelt sjokoladen i kaffen og rør inn.
Bruk evt litt kakao for å få bedre farge på kremen.
Del kaken i 2 eller 3 lag, smør krem mellom lagene og på toppen.
Har du prøvd denne oppskriften?
La oss få vite
hvordan den var!