Gå tilbake
Skriv ut Del på Facebook
Kaker
ca 40 min nederst i ovnen
175 c
+
+

Ingredienser
 

Kakebunn

  • 4 stk egg
  • 2 dl sukker
  • 1 plate sjokolade 100 gr.
  • 100 gr smør
  • 2 dl hvetemel
  • 2 ss kakao
  • 2 ts bakepulver

Krem

  • 300 gr smør
  • 300 gr melis
  • 2 stk egg
  • ½ plate sjokolade
  • 3-4 ss kaffe
  • evt noe kakao

Fremgangsmåte
 

Kakebunn

  • Pisk eggedosis av sukker og egg. Bruk værelsestemp. egg.
    Smelt sjokolade og smør i vannbad, avkjøl det og bland det inn i eggedosisen.
  • Sikt det tørre i og bland forsiktig.
    Bruk en 24 cm form og stek som beskrevet.

Krem

  • Pisk smør og melis lyst og luftig.
    Rør inn ett og ett egg.
    Smelt sjokoladen i kaffen og rør inn.
    Bruk evt litt kakao for å få bedre farge på kremen.
  • Del kaken i 2 eller 3 lag, smør krem mellom lagene og på toppen.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!