Gå tilbake
+ servings
Skriv ut Del på Facebook
+ 30 min i ovnen
230C
6

Ingredienser
 

Paibunn

  • 150 g smør romtemperatur
  • 1 krm salt
  • 2 ss vann
  • 3 dl hvetemel

Fyll

  • 5-6 stk epler
  • 150 g smør romtemperatur
  • 3,5 dl strøsukker
  • 2 stk egg

Fremgangsmåte
 

Pai

  • Bland alle ingrediensene til paideigen raskt sammen. La hvile i kjøleskapet i ca 1 time.
  • Kjevle deretter ut deigen slik at den får plass i en paiform som er ca 20 cm i diameter, eller i en stekepanne av støpejern hvis du ikke har noen form. Sett i kjøleskapet mens fyllet lages.

Fyll

  • Riv eplene grovt med skallet til du har nådd 7,5 dl. Det er også mulig å blande eplene med for eksempel revet kvede.
  • Visp deretter sammen smør, sukker og egg til en røre og bland inn de raspede eplene. Fordel fyllet jevnt i formen og stek deretter midt i ovnen i ca 30 minutter på 225 grader.
  • Kaken ser kanskje litt flytende ut når den er klar, men fyllet stivner etter en stund når den er avkjølt.

Tips og triks!

Serveres kald med vaniljesaus, nam,nam!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!