For å tilberede torta caprese (sjokoladekake), så start med å legge romtemperet smør i en bolle (ta det ut av kjøleskapet minst et par timer, helst lenger før du bruker det), halvparten av melisen og frø fra en halv vaniljestang.
Bruk en håndholdt mikser på middels høy hastighet, visp smør, halvparten av melisen og vaniljefrø sammen, tilsett en klype salt og eggeplommer etter 6-7 minutter. Eggene bør også stå i romtemperatur i minst 12 timer.
Etter noen minutter vil blandingen være skummende, så slå av mikseren, samle blandingen med en slikkepott sett den til side.
Bland de tørre ingrediensene i en annen bolle: revet sjokolade, mandelpulver, malte hasselnøtter og mandler. Sikt deretter potetmel, bakepulver og kakaopulveret. Bland alt godt og sett til side.
Hell eggehvitene og det resterende melisen i en ren bolle obs vispene må være også være fettfri. Pisk noen minutter til eggehvitene blir blanke og skummende: du trenger ikke å piske dem stive, men de må holde det klassiske fuglenebbet.
Når alle forberedelsene er ferdige, forvarm ovnen til 170 ° C , varmluft.
Bland ingrediensene ved å vende inn en tredjedel av de piskede eggehvitene og deretter en tredjedel av de tørre ingrediensene i eggeplomme og smørblandingen ved hjelp av en slikkepott, rør forsiktig fra bunn til topp.
Fortsett og tilsett en tredjedel av eggehvitene og en tredjedel av de tørre ingrediensene til du får en jevn blanding.
Hell den glatte og kremete blandingen i en 22 cm rund kakeform som er smurt og melet med potetmel. Jevn overflaten og stek i en varmluftsovn ved 170 ° C i ca 45 minutter.
Når den er stekt, lar du kaken avkjøles i formen, og vend den ut av formen når den er avkjølt.. Vend den deretter om igjen på en tallerken med bakepapir og la den avkjøle helt.
Når den er kald, snu kaken opp -ned siste gang, fjern bakepapiret og dryss overflaten med melis. Din torta caprese (sjokoladekake) er klar til å nytes!