Gå tilbake
Skriv ut Del på Facebook
Bakst
Norsk
45 - 60 min
235 C
+

Ingredienser
 

  • 3 dl skummet melk lunken
  • 7 dl vann lunken
  • 850 gr fint hvetemel
  • 300 gr grov sammalt rug
  • 250 gr havregryn
  • 150 gr grov sammalt hvete
  • 150 gr hele hvetekorn legges i vann kvelden før
  • 100 gr granary hvete helkorn som legges i vann til de spirer, ca 1 uke på forhånd.
  • 50 gr margarin
  • 50 gr gjær
  • 30 gr sirup
  • 25 gr salt

Fremgangsmåte
 

  • Melk og vann lunkes til ca 38 C, løs opp gjæren i litt av melken eller bruk tørrgjær.
    Bland med sirup, ikke salt ( ødelegger gjæren)
  • Kjør i kjøkkenmaskin i ca 8 min, til det dannes et godt glutennettverk.
    Tilsett salt og spirer og kjør sammen.
  • Hev deigen til dobbel størrelse, ca 1 time.
    Elt deigen og del den i 2 eller 3 brød og ha de i former eller på stekebrett.
    Etterhev i ca 30 - 40 min, til et lett trykk går ut igjen.
    Stek som beskrevet.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!