Gå tilbake
Skriv ut Del på Facebook
Lunch
Svensk
+
+

Ingredienser
 

  • 700 g pillede reker
  • 300 g kaldrøkt laks
  • 3 dl majones
  • 3 dl creme fraiche 34 %
  • 1 stk bunt/potte fersk dill
  • 1 stk rødløk
  • salt smak til
  • svart pepper smak til
  • 0,5 ts honning
  • 0,5 sitron
  • fersk pepperrot, revet smak til, NB den kan være sterk
  • ½-1 dl majones
  • 10-12 brødskiver

Pynt

  • Sprø salat, agurk, ferske reker, røket laks ( varm eller kaldrøkt), tomater, grønnløk, rødløk eller syltet rødløk, syltet fennikel, rogn, dill, persille, sitron.

Fremgangsmåte
 

  • Skjær laksen i små biter og legg i en kjøkkenmaskin sammen med rekene. Bland raskt, men det er fortsatt biter av laks og reker igjen.
  • Legg laksen og rekene i en bolle. Tilsett majones, crème fraiche, finhakket dill og rødløk. Rør for hånd.
  • Smak til med salt, sort pepper, honning, sitron og eventuelt fersk revet pepperrot. Fordel fyllet jevnt over tre lag mellom brødskivene.
  • Ha plast rundt smørbrødkaken og avkjøl i noen timer, gjerne over natten.

Forslag til dekorasjon

  • Smør et tynt lag majones rundt hele kaken ( for at pynten skal sitte fast)
    Sprø salat, agurk, ferske reker, røket laks ( varm eller kaldrøkt), tomater, grønnløk, rødløk eller syltet rødløk, syltet fennikel, rogn, dill, persille, sitron.

Tips og triks!

Terten blir best om den lages dagen før den skal spises, da får smak av fyllet riktig trekke inn i terten.
Oppskrift på brød som passer til terten finner du her.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!