Gå tilbake
Skriv ut Del på Facebook
Gjærbakst
Svensk
30 min
200 C
+
+

Utstyr

  • Brødform eller rund form 24 cm i dia.

Ingredienser
 

  • ¾ pk gjær av 50 g
  • 5 dl melk
  • 2 ts honning
  • 3 ts salt
  • 2 stk eggeplommer
  • ca. 13 dl hvetemel fint = ca 800 g
  • 75 g smør romtemperatur

Fremgangsmåte
 

  • Smuldre gjæren i bollen til kjøkkenmaskinen. Hell over melk og rør slik at gjæren løser seg opp.
  • Tilsett honning, salt, eggeplommer og det meste av melet. Klikk ned smøret mens maskinen jobber, først på lav hastighet, og fortsett å bearbeide deigen til den blir blank og seig og slipper kantene på bollen, minst 10-15 minutter (nesten dobbel tid hvis du bearbeider pr. hånd). La gjære under plast i ca 30 minutter.
  • Ta deigen på et melet bakebord og del den i to deler. Form to brød og legg i smurte eller bakepapirkledde former, for eksempel en 1 ½ liters brødform og en rund, ca. 24 cm i diameter. La gjære under stekeplate i ca 30 minutter. Forvarm ovnen til 200 grader. Sett brødene i nedre del av ovnen og stek til brødene har fått fin farge og høres hule ut når du banker på dem, ca. 30 minutter (sjekk med termometer, det skal være 96 grader i midten av brødet). Ta ut og vend brødene ut av formene. Det kan hende det brødformede brødet må stekes litt mer for å få fin farge rundt. Legg den på siden på en tallerken og stek i ytterligere 5 minutter.
  • La avkjøles på rist under bakepapir.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!