Gå tilbake
+ servings
Skriv ut Del på Facebook
Forrett
Norsk
20 - 25 min
+
i vannbad
200 C
8

Ingredienser
 

Mousse

  • 350 g laks renskåret
  • 3 stk egg
  • 3 dl matfløte
  • salt
  • kajennepepper
  • 1 ss konjakk
  • 1 ts smør
  • hjertesalat
  • sitron
  • dill

Vinsaus

  • 2 ss sjalottløk
  • smør
  • 2.5 dl hvitvin
  • 4 dl fiskekraft
  • 3 dl kremfløte
  • 3 ss smør kaldt
  • 4 ss lakserogn

Fremgangsmåte
 

Mousse

  • Kjør laksen i kjøkkenmaskin og spe med egg og fløte.
  • Krydre med salt og kajennepepper, evt. også konjakk.
  • Smør en avlang form, gjerne brødform, og hell i laksemassen.
    Ha gjerne biter av laks i midten, så det blir litt å tygge på.
    Smaksett også med krydderurter som du liker, jeg brukte dill.
  • Stek den ved 200 grader i 20 - 25 minutter, i vannbad.
  • Hvelv moussen på et fat og avkjøl.
  • Pynt med renset salat, eventuelt lakserogn, sitronbåt og dill.
    Lunt brød til.

Vinsaus

  • Hakk løken og fres den blank i litt smør. Hell på vinen og fiskekraften og la sausen koke inn til halv mengde.
  • Hell i fløten og kok videre til passende konsistens. Sil fra løken.
  • Rør eller pisk ned det kalde smøret i klumper like før servering.
  • Hell sausen på varme tallerkener og legg på en raus skive laksemousse.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!