Gå tilbake
+ servings
Skriv ut Del på Facebook
Kilde: Matprat.no
4

Ingredienser
 

Fyll

  • 400 g kjøttdeig
  • 2 ss olje
  • 1 stk. hakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • ca. 1 dl vann
  • 1 ss frisk basilikum eller 1 ts tørket

Pizzadeig

  • 3 dl lunkent vann
  • 0,5 pakke fersk gjær
  • 2 ss olje
  • 0,5 ts salt
  • ca. 7 dl hvetemel

Topping

  • 300 g revet hvitost
  • 1 stk. rød paprika i terninger
  • 2 ss frisk oregano

Fremgangsmåte
 

  • Rør ut gjær i lunkent vann. Tilsett olje, salt og mel. Elt deigen godt sammen, og la den heve til dobbel størrelse.
  • Brun kjøttdeig i olje på sterk varme i to omganger. Ha kjøttdeigen tilbake i stekepannen.
  • Tilsett hakket løk, hvitløk, tomatpuré, hermetiske tomater og vann. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den tykner. Smak til med salt, pepper og basilikum.
  • Kjevle ut deigen. Ha den over på en bakepapirkledd langpanne og fordel kjøttsausen utover deigen. Dryss over revet ost, og ha på paprika.
  • Stek pizzaen midt i ovn på 225 °C i ca. 20 minutter.
  • Server toppet med oregano og gjerne en frisk salat med en god dressing som tilbehør til pizzaen.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!