Gå tilbake
Skriv ut Del på Facebook
Kilde: koket.se og Roy Fares Bilde: Wolfgang Kleinschmidt
Kaker
16 min.
180 C
+
+

Utstyr

  • Tegn 4 bunner på bakepapir, 19 cm

Ingredienser
 

Kakebunn

  • 240 g eggehvite [8 stk]
  • 85 g perlesukker [1 dl]
  • 240 g melis [4 dl]
  • 220 g mandelmel (4,5 dl)
  • 1 sitron finrevet skall

Vaniljekrem

  • 60 g eggeplomme [3 stk]
  • 60 g perlesukker [0 75 dl]
  • 25 g maisstivelse [0 5 dl]
  • 0,5 vaniljestang
  • 250 g H- melk, 2,5 dl.
  • 15 g usaltet smør romtemperatur
  • smør
  • 300 g kremfløte [3 dl]

Italiensk marengs

  • 125 g eggehvite [4 stk]
  • 50 g vann [0 5 dl]
  • 210 g perlesukker [2 25 dl]

Fremgangsmåte
 

Kakebunn

  • Sett ovnen på 180 grader.
  • Pisk eggehviter og melis til en stiv marengs.
  • Bland resten av ingrediensene og vend inn i marengsen. Bland forsiktig men forsiktig. Dryss 4 runde bunner, 19 cm i diameter, på et ark med bakepapir.
  • Stek midt i ovnen i ca 16 minutter. La avkjøles.

Vaniljekrem

  • Rør sammen eggeplommer, sukker og maizena i en bolle.
  • Del vaniljestangen på langs, skrap ut frøene og legg dem sammen med stangen i en kjele. Tilsett melken og kok opp under omrøring.
  • Ta opp vaniljestangen og visp inn melken i eggeblandingen. Bland og hell alt tilbake i kjelen.
  • Kok blandingen forsiktig og under konstant omrøring til den har tyknet.
  • Hell vaniljekremen i en bolle, tilsett smøret og rør til smøret har smeltet.
    La avkjøles.
  • Pisk fløten og vend den inn i vaniljekremen.
  • Fyll kalde kakebunner med kald krem, ikke ha krem på toppen og pakk de inn.
    Ta vekk krem ​​som kan har ent utover kantene.
    La kaken stå i fryseren i 1 time.

Italiensk marengs

  • Pisk eggehvitene til stivt skum.
  • Kok opp vann og sukker til 121 grader. Hell sirupen i eggehvitene i en tynn stråle og visp i samme hastighet med elvispen på maksimal hastighet. Fortsett å visp til marengsen er lunken.
  • Fordel marengsen jevnt over hele kaken. Brenn den av med en gassbrenner og pynt med friske bær.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!