Gå tilbake
Skriv ut Del på Facebook
Kake
Tyskland
35-40 min.
160 C
Litt utfordrende
+
+

Utstyr

  • 22 cm ringform

Ingredienser
 

Sukkerbrød med sjokolade

  • 6 stk egg skilles
  • 175 g sukker helst finkornet ala Lyle Tate
  • 150 g hvetemel
  • 90 g smør smeltet og avkjølt
  • 150 g kokesjokolade smeltes i vannbad
  • sjokolade til pynt

Fyll

  • 750 g stenfrie kirsebær evt. hermetiske
  • 80 g sukker
  • ½ ts kanel
  • 2 toppede ss potetmel
  • 1 ss vann
  • 6 ss kirsebærsyltetøy
  • 3 ss kirsch likør
  • ¾ l kremfløte
  • 1-2 ss sukker

Fremgangsmåte
 

Bunn

  • Smør formen og dryss den hvetemel eller legg bakepapir i bunnen.
    Visp eggedosis av sukker og eggeplommer over vannbad til den er tykk. Ikke for varmt, vannet må ikke koke.
  • Sikt i melet uten uten å røre. Tilsett lunket smør. Ikke rør! Tilsett den smeltede sjokoladen og vend den forsiktig inn.
  • Stivpisk eggehviter, bland ⅓ forsiktig inn i røren.
    Hell over resten av eggehviten og vend den forsiktig inn.
  • Hell røren i den klargjorte formen og glatt den utpå toppen.
  • Stekes som angitt, ca 40 min. på 160° C på nederste. Ikke varmluft
  • La kaken avkjøles minst 1 t. på rist før den fylles.

Fyll

  • Kok opp kirsebærene med sukker og kanel. Ta av noen til pynt. Rør potetmelet ut i vannet før det tilsettes kirsebærblandingen. Rør godt så det ikke blir klumper.
  • Rør syltetøyet jevnt med kirschen og stivpisk kremfløten med sukkeret.

Monter

  • Del sukkerbrødet i 4 lag ( helst ). Det kan være lurt lurt å montere kakeringen rundt.
  • Smør syltetøyet på en av bunnene, legg på neste lag.
    Dekk det laget med de kokte kirsebærene,.
    Legg på et lag til og dekk det med ½ parten av kremen.
  • Legg på det siste laget som lokk. Ha på krem og smør krem rundt kantene på kaken.
  • Dekorer med skoladespon, finhakket sjokolade, kremtopper og kirsebær.
    Velbekomme!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!