Gå tilbake
Skriv ut Del på Facebook
Bestemor Bullens oppskrift. Mamma skrev alltid hvem hun hadde fått oppskriften av.
Ca. 10 min
175 c

Ingredienser
 

  • 2 stk kokte eggeplommer
  • 2 stk rå eggeplommer
  • 125 g fint sukker
  • 250 g smør
  • 300 g hvetemel

Fremgangsmåte
 

  • Gni de kokte eggeplommene godt ut og rør dem sammen med de rå. Tilsett sukkeret og pisk eggedosis.
  • Rør inn romtemperert smør vekselvis med melet. Melmengden må reguleres i forhold til størrelsen på eggeplommene. Elt deigen jevn, men ikke arbeid den for mye. Den kan lett bli kort og vanskelig å trille ut. Dekk til deigen godt og la den stå i kjøleskapet i ca. 1 time.
  • Trill til pølser tynne som en lillefinger, del i ca. 12 cm lange biter og form til små kranser. Sett dem på bakepapirkledd stekeplate. Pensle hver krans med sammenvispet eggehvite og strø med perlesukker.
  • Stek kakene på midterste rille i stekeovnen ved 175 °C i ca. 10 minutter til de er lysegule og gjennomstekte. Ta dem forsiktig over på en rist når de er litt avkjølt. Vær forsiktig, kakene går lett i stykker. Oppbevar kakene i en tett boks.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!