Gå tilbake
Skriv ut Del på Facebook
Ca. 10 min
175 c

Ingredienser
 

Mørdeig

  • 4 dl hvetemel
  • 200 g smør
  • 1 dl sukker
  • 1 egg

Topping

  • 100 g mandelflak hakkes litt
  • 50 g pistasj nøtter, hakket Jeg hoppet over dette og erstattet det med mandelspon
  • 100 g smør
  • 1 dl melis
  • 2 ss hvetemel
  • 2 ss melk
  • 1 klype salt
  • Obs! Dette er en stor porsjon.

Fremgangsmåte
 

Mørdeig

  • Rør sammen de samme tørre ingrediensene, skjær deretter smøret i terninger. Arbeid deigen raskt sammen i foodprosessor for å unngå varme.
    Tilsett egget og bland raskt.
    Sett deigen i kjøleskapet i ca 30 minutter slik at den får satt seg.
    Sett ovnen på 175 grader mens deigen står i kjøleskapet.

Topping

  • Grovhakk pistasjenøtter. (Jeg hoppet over dette og byttet ut med mer mandelspon)
    Bland alle ingrediensene og smelt sammen i en kjele, det må ikke koke.
    Fjern fra varmen og la avkjøles.

Lage kakene

  • Rull en 3 × 3 cm i diameter pølse av mørdeigen og skjær ca 1 cm tykke skiver. Legg skivene på bakepapir og trykk ned i midten av deigskiven.
    Legg en klikk av toscarøren på småkaken.
  • Stek midt i ovnen i ca 10 minutter.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!