Gå tilbake
Skriv ut Del på Facebook
30 min
180 C
+
+
+

Utstyr

  • Liten langpanne ca. 25 x35 cm.

Ingredienser
 

Bunn

  • 4 stk egg romtemperert
  • 300 g sukker
  • 350 g hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 3 ts vaniljesukker eller ekte vanilje
  • 3 ss bakekakao
  • 250 g smør/margarin smeltet og avkjølt
  • 2,5 dl rømme eller kefir

Glasur

  • 100 g smør
  • 1 dl fløte
  • 100 g melis
  • 200 g sjokolade melke, firkløver, hassenøtt eller dronning sjokolade

Fremgangsmåte
 

Bunn

  • Oppskriften passer til en langpanne på cirka 25 x 35 centimeter. Kle formen med bakepapir. Varm ovnen til 180 grader.
  • Pisk egg og sukker lenge til eggedosis, du skal kunne skrive OLE og O en skal være synlig til du har skrevet E. ( Se tips)
    Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og kakao. Bland det avkjølte smøret inn i eggedosisen. Bland det tørre inn i eggedosisen vekselvis med rømme. Rør til røren blir jevn og fin.
  • Hell røren over i formen, og stek kaken midt i ovnen i cirka 25 -30 minutter.
    Sjekk med en kakepinne om kaken er ferdig stekt (litt myk i midten er bare godt). Det er bedre med litt for lite stekt enn for mye. I min stekeovn stekes den på 27 min.
    La kaken få avkjøle seg mens du lager glasuren.

Glasur

  • Smelt smøret til glasuren i en liten kasserolle. Tilsett fløte og melis, og la det få et skikkelig oppkok under omrøring. Trekk kasserollen til side og rør inn sjokoladen i biter. Glasuren skal bli blank og elastisk.
  • Bruk en kakepinne og stikk flere små «hull» i kaken (slik at glasuren trekker ekstra godt inn). Bre over glasuren. Dryss over eventuell pynt og server kaken med det samme, eller oppbevar den kjølig frem til servering.

Tips og triks!

Varm gjerne opp egg og sukker over vannbad under sakte røring til sukkeret er oppløst. Da får du en fantastisk luftig eggedosis. Det tar ca 5 min.
Dette gjør jeg alltid til sukkerbrød.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!