Gå tilbake
+ servings
Skriv ut Del på Facebook
Tilbehør
30 - 40 min
220 C
4

Ingredienser
 

  • 4 stk bakepoteter eller andre poteter
  • olje
  • smør
  • kyllingkraft
  • urter, eks timian, rosmarin eller det du liker
  • hvitløksfedd.

Fremgangsmåte
 

  • Skrell bakepotetene og skjær av hver ende så de blir flate. Del dem i 2.
  • Vask dem i kaldt vann og tørk dem godt.
    Stek dem i smør og olje på hver side så de blir gyldne og fine. Legg i hvitløksfedd og urter etterhvert.
    Krydre med salt og pepper.
  • Legg de over i en ildfast form og hell på kyllingkraft til det rekker halvveis opp på potetene.
  • Stek de på 220 C ° i ca 30 - 40 min til de er helt møre.
    Øs de gjerne med kraften underveis i stekingen.
    Bruk kraften i sausen. Den smaker veldig godt.
  • Server til biff eller stek, de er fantastisk gode og de kan forberedes i god tid og stekes rett før servering.

Tips og triks!

I dag hadde jeg disse til lammestek, olala!   Av urter brukte jeg rosmarin, hvitløk og timian.  Til 3 bakepoteter dvs. 6 kubber potet brukte jeg 3 dl. ferdig kyllingkraft. 
Kraften som blir innkokt hadde jeg sammen med lammekraften til saus. 
Dette ble utrolig godt. 
Prøv selv, mye bedre enn vanlig bakte poteter og ikke særlig mye mer arbeid.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!