Gå tilbake
Skrive ut
Oppskrifts bilde
Instruksjonsbilder
Mindre
Normal
Større
Skriv ut
Del på Facebook
Klikk her og skriv notater, kun for deg selv her.
35 - 45 min
180 C
+
+
+
Ingredienser
▢
5
dl
hvetemel
▢
4
ts
bakepulver
▢
1
ts
natron
▢
2,5
dl
brunt sukker
▢
2
ts
kanel
▢
4
stk
egg
▢
½
ts
salt
▢
3
dl
nøytral
solsikke, raps etc. Ikke olivenolje
▢
8
dl
fint raspede gulrøtter
▢
revet skal av 1 appelsin
Krem
▢
125
gr
kremost naturell
▢
100
gr
mykt smør
▢
250
gr
melis
▢
frø fra 1 vaniljestang
Pynt
▢
200
gr
valnøtter
▢
100
gr
sukker
Fremgangsmåte
Bland sammen alt det tørre. Bland inn oljen og eggene, ett og ett.
Bland til røren er jevn og ha i gulrøttene tilslutt.
Ha røren i en liten langpanne eller stor rund form.
Stek kaken.
Krem
Rør sammen ost og smør og tilsett melisen. Ikke rør for lenge for kremen kan skille seg.
Du kan godt dele kaken i to og ha krem mellom lagene også.
Kanskje du da må doble kremoppskriften.
Pynt
Smelt sukkeret og la det bli gyllent, vend inn valnøttene og la de bli kalde.
Noen marsipan gulrøtter er også morsomt å pynte med.
Har du prøvd denne oppskriften?
La oss få vite
hvordan den var!