Gå tilbake
Skriv ut Del på Facebook
35 - 45 min
180 C
+
+
+

Ingredienser
 

  • 5 dl hvetemel
  • 4 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 2,5 dl brunt sukker
  • 2 ts kanel
  • 4 stk egg
  • ½ ts salt
  • 3 dl nøytral solsikke, raps etc. Ikke olivenolje
  • 8 dl fint raspede gulrøtter
  • revet skal av 1 appelsin

Krem

  • 125 gr kremost naturell
  • 100 gr mykt smør
  • 250 gr melis
  • frø fra 1 vaniljestang

Pynt

  • 200 gr valnøtter
  • 100 gr sukker

Fremgangsmåte
 

  • Bland sammen alt det tørre. Bland inn oljen og eggene, ett og ett.
  • Bland til røren er jevn og ha i gulrøttene tilslutt.
    Ha røren i en liten langpanne eller stor rund form.
    Stek kaken.

Krem

  • Rør sammen ost og smør og tilsett melisen. Ikke rør for lenge for kremen kan skille seg.
  • Du kan godt dele kaken i to og ha krem mellom lagene også.
    Kanskje du da må doble kremoppskriften.

Pynt

  • Smelt sukkeret og la det bli gyllent, vend inn valnøttene og la de bli kalde.
    Noen marsipan gulrøtter er også morsomt å pynte med.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!