Gå tilbake
Skriv ut Del på Facebook
I dag lagde jeg en supergod bearnaise, rett og slett med en enkel oppskrift fra min gode 50 år gamle Gyldendahls Nye store kokebok. Og vel og merke med Krister Rødseth sine gode råd. Mann min sa at nå var det slutt på å kjøpe ferdig bearnaise, og det var kompliment fra en sauseelsker som han.
Middels
+

Ingredienser
 

Lag reduksjon av

  • 5 grovstøtt pepperkorn
  • 2 persillekvaster hakket
  • 1 ss finhakket sjalottløk
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 4 ss vann
  • 1 ts tørket estragon eller en kvast frisk

Ha i:

  • 3 stk eggeplommer
  • 200 g smør smeltet

Fremgangsmåte
 

  • Kok reduksjonen til er igjen ca 50 % og sil bort løk og pepper.
  • Bruk reduksjonen og ha 3 eggeplommer i den. Sett det på vannbad, NB! ikke kok for hardt!
  • Pisk hele tiden til eggeplommene tykner, ha i en ss kaldt vann av og til. ha en kopp vann med en skje i så er det lettvint.
  • Ta kjelen av platen.
  • Smelt ca 200 g smør og hell det i eggeplommeblandingen i en tynn stråle, mens du pisker hele tiden. PISK, PISK hele tiden. Gå ikke på do når du lager bearnaise!!!
  • Fjern ikke melkestoffene, bruk det også, det stabiliserer sausen. Det sier Christer Rødseth og det har han rett i!
  • Smak til med sitronsaft, evt mer krydder og eddik.
  • Sausen kan holdes varm på kjelen med varmt vann som er tatt av platen.
  • Uten lokk, ellers blir det kondens og den kan sprekke.
  • Velbekomme 😀😀
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!