Gå tilbake
+ servings
Skriv ut Del på Facebook
Geitramssaft har en utrolig lekker farge og smaker kjempegodt. Bland saften ut med vann, med eller uten kullsyre. Saften kan også brukes til en lekker sommerdrink.
2.5 liter

Ingredienser
 

  • 300 g geitramsblomster
  • 2 l vann
  • 14 dl sukker
  • ca. 50 g sitronsyre Jeg brukte 2 pk + saft av 1 sitron

Fremgangsmåte
 

  • Plukk geitrams, klipp av stilken med blomsten.
    Vel hjemme renser du stilken for blomster og knopper, jeg bare raspet stilken fri. Det gjør ikke noe om det kommer med noe vissent.
  • Kok opp vann, og tilsett sukker og sitronsyre. Rør til alt sukkeret har løst seg opp. Hell sukkerlaken over geitramsblomstene. Avkjøl, og sett bollen kjølig i ca. 4 - 5 dager. Sil saften og hell den på rene flasker eller annet egnet emballasje.
  • En slik dings er smart å ha til siling av saft, men et klede i et dørslag går også bra.
  • Bland ut saften med vann etter eget ønske. Med mye knust is blir dette forfriskende sommerdrikke på varme dager.
  • saften holder seg ca 1 uke i kjøleskap. Hell den over på mindre flasker og frys den ned. Jeg brukte ½ l brusflasker. NB husk å la det bli plass øverst til at saften utvider seg når den blir fryst.

Tips og triks!

Mann min og barnebarnet trodde det var rabarbrasaft eller ripssaft ! Den er syrlig, frisk og utrolig god!
De greide ikke å gjette at det var geitrams. 
Dette er utrolig enkelt og blomsten går fort å plukke. På hytta vår vokser det kjempestore geitramsplanter, så dette plukket jeg på 30 min.
Hvis du ikke ønsker den så søt, så reduser på sukkeret.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!