Paien kan serveres med bare en grønn salat, eller som tilbehør til middag.
35-40 min.
180 C
+
+
Ingredienser
Mørdeig
300gmel
170gsmør
1lite egg
1ts.salt
litt kaldt vann
Fyll
600gkantareller
8runde sjalottløk
100gsmør
4egg
2,5dlfløte
Salt og pepper
150ggruyerejeg brukte den greske Kefalotyra!!
3-4ss. hakket kjørvel
1ss. hakket estragoneller andre urter du liker eks. timian som jeg elsker.
Fremgangsmåte
Mørdeig
Kutt det kalde smøret i terninger og smuldre det grundig med mel og salt. Deigen settes så raskt sammen med egget og ev. litt vann uten å elte for mye. La deigen hvile i kjøleskapet i minst en time. Du kan bruke en foodprosessor veldig kjapt.
Kjevle ut deigen og kle terteformen. Stek blindt i 10-15 minutter. ( se Tips)
Fyll og steking
Skrell sjalottløken og skjær den i terninger. Stek forsiktig i en panne i smør til de begynner å karamellisere. Ta dem opp og sett dem til side.
De rensede kantarellene stekes til de har sluppet noe av væsken. Smak til med salt og pepper.
Eggene piskes sammen med fløte, skyen fra soppen, finrevet Gruyere og urter. Løk og sopp fordeles på toppen av den ferdigstekte bunnen og eggestand helles over.
Stek paien ved 180 grader i ca. 35-40 minutter.
Serveres med en god, grønn salat.
Tips og triks!
Blind baking betyr at du prikker deigen og dekker den i formen med folie eller bakepapir, har ris eller erter i oppå og steker den i 10- 15 min. Så fjerner du alt og da har blitt litt mer fuktbestandig til neste steking.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!