Gå tilbake
Skriv ut Del på Facebook
Paien kan serveres med bare en grønn salat, eller som tilbehør til middag.
35-40 min.
180 C
+
+

Ingredienser
 

Mørdeig

  • 300 g mel
  • 170 g smør
  • 1 lite egg
  • 1 ts. salt
  • litt kaldt vann

Fyll

  • 600 g kantareller
  • 8 runde sjalottløk
  • 100 g smør
  • 4 egg
  • 2,5 dl fløte
  • Salt og pepper
  • 150 g gruyere jeg brukte den greske Kefalotyra!!
  • 3-4 ss. hakket kjørvel
  • 1 ss. hakket estragon eller andre urter du liker eks. timian som jeg elsker.

Fremgangsmåte
 

Mørdeig

  • Kutt det kalde smøret i terninger og smuldre det grundig med mel og salt. Deigen settes så raskt sammen med egget og ev. litt vann uten å elte for mye. La deigen hvile i kjøleskapet i minst en time. Du kan bruke en foodprosessor veldig kjapt.
  • Kjevle ut deigen og kle terteformen. Stek blindt i 10-15 minutter. ( se Tips)

Fyll og steking

  • Skrell sjalottløken og skjær den i terninger. Stek forsiktig i en panne i smør til de begynner å karamellisere. Ta dem opp og sett dem til side.
  • De rensede kantarellene stekes til de har sluppet noe av væsken. Smak til med salt og pepper.
  • Eggene piskes sammen med fløte, skyen fra soppen, finrevet Gruyere og urter. Løk og sopp fordeles på toppen av den ferdigstekte bunnen og eggestand helles over.
  • Stek paien ved 180 grader i ca. 35-40 minutter.
  • Serveres med en god, grønn salat.

Tips og triks!

Blind baking betyr at du prikker deigen og dekker den i formen med folie eller bakepapir, har ris eller erter i oppå og steker den i 10- 15 min. Så fjerner du alt og da har blitt litt mer fuktbestandig til neste steking.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!