250g ferske lasagneplaterbrukes tørre, må de forkokes noen min. til de er myke
Tomat og baconsaus
1ss olivenolje
1stor rødløki skiver
300grøkt baconhakket
2 x 400g bokser hakkede tomater
1tssukker
20gfersk basilikumhakkede blader, pluss ekstra til pynt
salt og pepper, evt også tørket basilikum
Ostesaus
50gsmør
50gmel
500mlmelk
70gfinrevet parmesan eller annen hard ost i italiensk stilpluss 50 g til topping
salt og pepper
Fremgangsmåte
Forvarm ovnen til 200°C, varmluft 180°C,
Tomat og baconsaus
Varm oljen i en stekepanne og stek løk og bacon i 12-15 minutter på middels høy varme , rør ofte, til baconet er gyllenbrunt. Tilsett hermetiske tomater og sukker og la boble i ytterligere 5 minutter, rør ofte. Rør inn basilikumen, smak til og sett til side.
Ostesaus
Smelt smøret i en kjele, tilsett deretter melet og kok i et par minutter under omrøring. Tilsett melken gradvis og la det småkoke til blandingen har tyknet til en jevn saus. Rør inn 70 g parmesan, smak til og ta deretter av varmen og sett til side.
Montering
Bruk en stor ildfast form (ca. 20 cm x 30 cm) og ha i en tredel av tomat- og baconsausen, og spre bunnen i et tynt lag. Tilsett en tredjedel av lasagneplatene, deretter en tredjedel av ostesausen. Gjenta to ganger, og pass på at det siste laget er ostesausen. Topp med 50 g revet parmesan og stek i 30-35 minutter til de er gyldenbrune og bobler.
Ta lasagnen ut av ovnen og la den hvile i ca 5 minutter. Dryss over ekstra basilikum og server med en sidesalat, hvis du vil.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!