Gå tilbake
+ servings
Skriv ut Del på Facebook
Bacon lasagna, hørt om det før?
30 - 35 min
180 ¤ varmluft
+
200 C
6 ca. 6 pers.

Ingredienser
 

  • 250 g ferske lasagneplater brukes tørre, må de forkokes noen min. til de er myke

Tomat og baconsaus

  • 1 ss olivenolje
  • 1 stor rødløk i skiver
  • 300 g røkt bacon hakket
  • 2 x 400 g bokser hakkede tomater
  • 1 ts sukker
  • 20 g fersk basilikum hakkede blader, pluss ekstra til pynt
  • salt og pepper, evt også tørket basilikum

Ostesaus

  • 50 g smør
  • 50 g mel
  • 500 ml melk
  • 70 g finrevet parmesan eller annen hard ost i italiensk stil pluss 50 g til topping
  • salt og pepper

Fremgangsmåte
 

  • Forvarm ovnen til 200°C, varmluft 180°C,

Tomat og baconsaus

  • Varm oljen i en stekepanne og stek løk og bacon i 12-15 minutter på middels høy varme , rør ofte, til baconet er gyllenbrunt. Tilsett hermetiske tomater og sukker og la boble i ytterligere 5 minutter, rør ofte. Rør inn basilikumen, smak til og sett til side.

Ostesaus

  • Smelt smøret i en kjele, tilsett deretter melet og kok i et par minutter under omrøring. Tilsett melken gradvis og la det småkoke til blandingen har tyknet til en jevn saus. Rør inn 70 g parmesan, smak til og ta deretter av varmen og sett til side.

Montering

  • Bruk en stor ildfast form (ca. 20 cm x 30 cm) og ha i en tredel av tomat- og baconsausen, og spre bunnen i et tynt lag. Tilsett en tredjedel av lasagneplatene, deretter en tredjedel av ostesausen. Gjenta to ganger, og pass på at det siste laget er ostesausen. Topp med 50 g revet parmesan og stek i 30-35 minutter til de er gyldenbrune og bobler.
  • Ta lasagnen ut av ovnen og la den hvile i ca 5 minutter. Dryss over ekstra basilikum og server med en sidesalat, hvis du vil.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!