Forvarm ovnen til 180 C til 200 c. Kle stekeplater med bakepapir.
Bland mel, natron og salt i en bolle.
Pisk smør, sukker og brunt sukker til det er kremaktig, ca. 2 minutter, ( bruk mixer). Tilsett vanilje og egg. Bland inn melblandingen gradvis. Rør inn sjokoladebitene. Hvis tiden tillater det, pakk inn deigen inn i plastfolie og avkjøl i minst 24 timer, men ikke mer enn 72 timer. Dette lar deigen "marinere" og gjør kakene tykkere, seigere og mer smakfulle. La deigen stå i romtemperatur til den er myk nok til å formes.
Del deigen i 3-ss store kuler ved hjelp av en stor kakeskje og slipp den på tilberedte bakeplater.
Stek i 11-13 minutter, eller til de er gyldenbrune. Avkjøl i 5 minutter før den tas ut på rist for å avkjøles helt.
Selv om jeg foretrekker cookies ferske fra ovnen, kan disse oppbevares i en lufttett beholder i opptil 3 dager.