Gå tilbake
+ servings
Skriv ut Del på Facebook
Ultra tykke Bakery Style Chocolate Chip Cookies har gyllenbrune kanter med gooey sentre.
Denne enkle oppskriften kan lages på 30 minutter! Du kan fryse ned kulene når de er formet, tine i ca 30 min. og så steke de.
Da har du alltid nybakte cookie og servere!
12 - 13 min
180 C
25 cookies

Ingredienser
 

  • 380 gram mel
  • 1 ts natron
  • 1 ts fint havsalt
  • 230 gram usaltet smør ved romtemperatur
  • 100 gram sukker
  • 250 gram lyse brunt sukker
  • 2 ts vanilje flytende eller 1 ts pulver. Ikke vanlig vaniljesukker.
  • 2 store egg i romtemperatur
  • 340 gram halvsøte sjokoladebiter

Fremgangsmåte
 

  • Forvarm ovnen til 180 C til 200 c. Kle stekeplater med bakepapir.
  • Bland mel, natron og salt i en bolle.
  • Pisk smør, sukker og brunt sukker til det er kremaktig, ca. 2 minutter, ( bruk mixer). Tilsett vanilje og egg.
    Bland inn melblandingen gradvis. Rør inn sjokoladebitene.
  • Hvis tiden tillater det, pakk inn deigen inn i plastfolie og avkjøl i minst 24 timer, men ikke mer enn 72 timer. Dette lar deigen "marinere" og gjør kakene tykkere, seigere og mer smakfulle. La deigen stå i romtemperatur til den er myk nok til å formes.
  • Del deigen i 3-ss store kuler ved hjelp av en stor kakeskje og slipp den på tilberedte bakeplater.
  • Stek i 11-13 minutter, eller til de er gyldenbrune. Avkjøl i 5 minutter før den tas ut på rist for å avkjøles helt.
  • Selv om jeg foretrekker cookies ferske fra ovnen, kan disse oppbevares i en lufttett beholder i opptil 3 dager.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!