Karbonader

Skriv ut Del på Facebook
+

Ingredienser
 

  • ½ kg karbonadedeig uten salt og vann
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper grovmalt er best.
  • 1 ss potetmel
  • 1-1,5 dl god kraft, okse eller kylling eller vann

Fremgangsmåte
 

  • Bland salt, pepper og potetmel inn i deigen. Den behøver ikke røres seig, bare henge sammen. Jeg synes det er godt med mye grovmalt pepper!
    Spe med kald kraft – vann til deigen er løs, men formbar til karbonadekaker.
  • Stek på medium varme til den er gjennomstekt. Hvis du skal fryse de bort for å varme opp senere, behøver de ikke være gjennomstekte, da blir de det når de varmes opp.

Tips og triks!

Du kan tilsette urtekrydder eller annet krydder for å få den smaken du liker best.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!