Lammefrikassè

Skriv ut Del på Facebook
Hovedrett
Norsk
+
4

Ingredienser
 

  • 1-1¼ kg lammekjøtt evt kalv

Til koking av kjøttet

  • vann
  • 2 ts salt pr. l. vann

Koking av grønnsaker

  • vann
  • 1 ts salt pr. l. vann
  • 200 gr gulerøtter
  • 100 gr persillerot
  • 1 stk lite blomkålhode

Saus

  • 1 ss smør
  • 2-3 ss hvetemel
  • 4 dl buljong/kraft fra kjøttet
  • ½ – 1 dl fløte
  • eggeplomme

Fremgangsmåte
 

Kjøttet

  • Vask kjøttet i kaldt vann. Legg det i kokende saltet vann. Vannet skal såvidt dekke kjøttet.
    Kok opp og skum, La det småsimre under lokk til kjøttet er mørt, ca 1 1½ t.
  • Kok grønnsakene, varier med hva du liker. Skjær de opp i litt store biter

Saus

  • Smelt smør og ha i mel, spe med buljong/kraft og la sausen koke 5-10 min. Det for å få bort rå melsmak. Salte og pepre sausen.
  • Rør eggeplommen ut i fløten og visp sausen ned i eggeblandingen, NB sausen må ikke koke etterpå, da klumper egget seg.
  • Legg kjøtt og grønnsaker på serveringsfat og hell sausen over.
    Pynt med finklippet persille og server med poteter, nå spanderer til og med jeg skrelte poteter !
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!