Hovedrett
Norsk
+
4
Ingredienser
- 1-1¼ kg lammekjøtt evt kalv
Til koking av kjøttet
- vann
- 2 ts salt pr. l. vann
Koking av grønnsaker
- vann
- 1 ts salt pr. l. vann
- 200 gr gulerøtter
- 100 gr persillerot
- 1 stk lite blomkålhode
Saus
- 1 ss smør
- 2-3 ss hvetemel
- 4 dl buljong/kraft fra kjøttet
- ½ – 1 dl fløte
- eggeplomme
Fremgangsmåte
Kjøttet
- Vask kjøttet i kaldt vann. Legg det i kokende saltet vann. Vannet skal såvidt dekke kjøttet.Kok opp og skum, La det småsimre under lokk til kjøttet er mørt, ca 1 1½ t.
- Kok grønnsakene, varier med hva du liker. Skjær de opp i litt store biter
Saus
- Smelt smør og ha i mel, spe med buljong/kraft og la sausen koke 5-10 min. Det for å få bort rå melsmak. Salte og pepre sausen.
- Rør eggeplommen ut i fløten og visp sausen ned i eggeblandingen, NB sausen må ikke koke etterpå, da klumper egget seg.
- Legg kjøtt og grønnsaker på serveringsfat og hell sausen over.Pynt med finklippet persille og server med poteter, nå spanderer til og med jeg skrelte poteter !
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!